Adaçal'dan Kapasite Artışı

Hammaddeden üretime, üretimden pazarlamaya kadar, kireçle ilgili yeterli bilgi, birikim ve tecrübeye sahip oluşunun avantajlarını değerlendiren Adaçal, kireci endüstrinin talepleri doğrultusunda olabilecek en değerli haliyle pazara ulaştırmanın arayışlarına devam ediyor.

Adaçal Endüstriyel Mineraller A.Ş günlük 400 ton kapasiteli yeni fırınını devreye aldı.

İlk kurulduğu yıllar olan 2000’lerde, ağırlıklı olarak inşaat sektörünü hedefleyerek günlük 250 ton üretim kapasitesine sahip modern bir tesisle yola çıkan Adaçal A.Ş, günlük 400 ton yeni fırın yatırımının devreye alınmasıyla kapasitesini günlük 650 tona çıkardı

Kireç kelimesiyle inşaatın özdeşleştiği sektörde, 2000’li yıllar sonrası Türkiye’sinde yapılan sanayileşme hamleleri endüstrinin kireç talebini arttırdı. Kirece artan talep, hem üretim tonaj artışlarını hem de kalitede iyileştirme zorunluluğunu beraberinde getirdi.

Katma değeri yüksek ürünler

Adaçal, artan ve sertleşen rekabete, 2008 yılında kırma-eleme tesisini, 2011 yılında da PCC (Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat) tesisini devreye almak gibi adımlarla cevap verdi. Adaçal, Kaliteli ve katma değerli üretim mantığını Ar-Ge & laboratuvar ekip - ekipmanlarıyla takviye ederek kalite ve katma değerli üretimle büyümeyi seçti. Firma, ana faaliyet konusu olan kireçten ve benzer minerallerden, katma değeri daha yüksek ürünler üretme anlayışına uygun olarak 2010 yılında  “Adaçal Kireç San ve Tic. A.Ş” olan ticari unvanını, seçilen çalışma tarzına uygun olarak “Adaçal Endüstriyel Mineraller San. ve Tic. A.Ş” olarak değiştirdi.

Adaçal, İlk kurulumundan itibaren hammaddeki kalitesi, üretimdeki titizliği ve satışta etik değerlere sadakatiyle sürekli artan bir müşteri talebiyle karşılaştı. Firma, Kasım 2020 itibariyle devreye aldığı günlük 400 ton kapasiteli fırın yatırımında da müşteri portföyünün beklentileri doğrultusunda tasarım ve inşa çalışmaları yürüterek, üretim kapasitesini günlük 250 tondan 650 tona ulaştırmayı başardı.

Kirecin en değerli hali

Adaçal, hammaddeden üretime, üretimden pazarlamaya kadar, yeterli bilgi- birikim ve tecrübeye sahip oluşunun avantajlarını değerlendirerek kireci, endüstrinin talepleri doğrultusunda olabilecek en değerli haliyle pazara ulaştırmanın arayışlarına devam ediyor. Bu minvalde sektörün genelinin yöneldiği alanlardan daha farklı alanlara yönelmek suretiyle gereksiz rekabetten kaçınmayı amaçlıyor.   Adaçal, bayiden son kullanıcıya kadar ticari operasyonlarına dahil olan tüm paydaşlarının memnuniyetini gözetecek etik ve paylaşımcı anlayışla yürüttüğü ticari politikasında kararlılıkla devam ediyor.