Milli Ağaçlandırma Günü

Türkiye’nin orman sahasını artırmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak ve toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak için 2019 yılından itibaren her yıl 11 Kasım’da kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü’nü üçüncüsü T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ile İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) de içinde yer aldığı 16 sivil toplum kuruluşundan oluşan Maden Platformu tarafından gerçekleştirildi.

2021 yılı Milli Ağaçlandırma Günü “Geleceğe Nefes” etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe, MAPEG Genel Müdürü Cevat GENÇ, İMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı Aydın DİNÇER, Türkiye Madenciler Derneği(TMD) Başkanı Ali EMİROĞLU, Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği(TÜMMER) Başkanı İbrahim ALİMOĞLU, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven ÖNAL, Aydın Sanayi Odası(AYSO) Başkanı Mehmet Yunus ŞAHİN, Kireç Sanayicileri Derneği(KİSAD) II. Başkanı Süleyman ALKAYA ve STK’ların Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan ve 300 fidanın dikildiği Başkent Gölbaşı Maden şirketine ait kömür işletmesinin pasa alanına “MAPEG ve Maden Platformu Rehabilitasyon Çalışma Alanı” adı verildi. 18.000 m²’lik alana 2023 yılı sonuna kadar 2.023 adet fidanın dikilmesi hedefleniyor.